Ivanov: Venemaa ei kavanda uusi välisbaase

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdurid.
Vene sõdurid. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa ei kavatse rajada uusi sõjaväebaase Ladina-Ameerikasse ega Lähis-Itta, kinnitas täna asepeaminister Sergei Ivanov pärast kuid väldanud Venemaa sõjalise aktiivsuse kasvu maailmas.

«Meil lihtsalt ei ole ning me ei näe mingit vajadust välisriikides, meie piiridest kaugel paiknevate püsivate sõjaväebaaside järele,» ütles Ivanov AFP-le.

«Minu teada ei ole meil plaanis luua alalisi sõjaväebaase Ladina-Ameerikas. Me ei pea neid lihtsalt vajalikuks,» lisas ta.

Ivanov ütles samuti, et Venemaa ei kavatse rajada uusi baase Lähis-Itta, ehkki möönis, et Moskva kavatseb jätkata nõukogude ajast pärineva mereväe varustusbaasi kasutamist Süürias Tartusi sadamas.

«Mis tahes muid, eriti ründerelvastusega baase endise Nõukogude Liidu territooriumist väljapool pole ega ole ka kavas,» sõnas ta.

Viimastel kuudel on Vene sõjalaevad osalenud ühisõppustel Venezuela mereväega Kariibi merel ning külastanud erinevaid riike, alustades Liibüast ja lõpetades Panamaga, põhjustades spekulatsioone, et Venemaa võib kavandada uute baaside avamist.

2007. aastal taasalustas Venemaa kaugpommitajate lende, praktika, mis katkes Nõukogude Liidu kokkuvarisemise järel, ent mida USA on jätkanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles