Järjekordse Vahemere laevahuku järel on kadunud 41 migranti

Copy
Umbes 700 migranti ootab sel juuli keskpaigas tehtud fotol pardaleminekut Itaalia mereväe laevale, mis viib nad Lampedusa saarelt edasi Messinasse ja Calabriasse. Hetkel on Lampedusa saarel umbes 2000 ebaseaduslikku sisserändajat.
Umbes 700 migranti ootab sel juuli keskpaigas tehtud fotol pardaleminekut Itaalia mereväe laevale, mis viib nad Lampedusa saarelt edasi Messinasse ja Calabriasse. Hetkel on Lampedusa saarel umbes 2000 ebaseaduslikku sisserändajat. Foto: ELIO DESIDERIO / EPA / SCANPIX

Eelmisel nädalal Vahemerel põhja läinud laevast jäi kadunuks 41 migranti, kes ilmselt on uppunud, ütlesid ÜRO agentuurid kolmapäeval Lampedusa saarele toodud nelja päästetu jutule tuginedes.

Tuneesiast Sfaxist teele asunud paat läks ööl vastu reedet tormise ilmaga ümber, seisab ÜRO põgenike-, laste- ja migratsiooniorganisatsiooni ühisavalduses.

Kadunuks jäänud reisijate hulgas oli kolm last.

Eluga pääsenud 13-aastase poisi, naise ja kaks meest päästis kaubalaev ja Itaalia rannavalve tõi nad Lampedusale.

Punase Risti hinnangul on kõigi nelja tervis üldjoontes hea.

Punane Rist kinnitas, et uppumishetkel oli paadis 45 inimest ning et ükski kadunu ei ole pääsenutega suguluses.

Viimasel ajal on Vahemerel tormise ilmaga aset leidnud mitu ohvritega paadiõnnetust, milles on uppunud Euroopasse pääseda soovinud migrandid.

Esmaspäeval teatati 16 migrandi surmast Tuneesia ja Lääne-Sahara rannikul toimunud paadiõnnetustes.

Pühapäeval teatas Rahvusvaheline Migratsiooniorganisatsioon (IOM), et Lampedusa lähedal uppus kaks paati ja jäi kadunuks vähemalt 30 inimest.

Itaaliale kuuluv Lampedusa, mis asub Tuneesia rannikust vaid 145 kilomeetri kaugsel, on sageli esimene koht, kuhu Põhja-Aafrikast Euroopasse teel olevad migradid satuvad.

IOM-i reedel avaldatud andmetel on sel aastal Vahemere ületamise katsel surma saanud üle 1800 migrandi. Viimaste paadiõnnetuste ohvrid tõstavad hukkunure arvu pea 1900-ni.

Arv on üle kahe korra suurem kui eelmise aasta samal perioodil, ütles IOM-i pressiesindaja Flavio di Giacomo, kuid lisas, et tegelikult on hukkunud ilmselt veelgi rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles