VENE-GRUUSIA SÕDA 15 Gori näitleja on sõda kogenud ja seda ka teatris mänginud

Copy
Vene-Gruusia sõja ajal Goris viibinud, kuid sealt peagi vanematega Thbilisisse pagenud näitleja Zviad Maghalašvili on koduteatrile truu.
Vene-Gruusia sõja ajal Goris viibinud, kuid sealt peagi vanematega Thbilisisse pagenud näitleja Zviad Maghalašvili on koduteatrile truu. Foto: Teele Toova

Goris tegutseva Giorgi Eristavi nimelise draamateatri näitleja ja trupi juht Zviad Maghalašvili (38) mäletab Venemaa-Gruusia sõja algust viisteist aastat tagasi oma kodulinnas eredalt – ööl vastu 8. augustit ühele linnaosale heidetud lennukipomm kärgatas nii võimsalt, et röövis paukselt kõigilt une. «Enne seda jälgisime Tshinvalist paistnud valgussähvatusi ja siis toimuvat niivõrd ei tajunud,» märkis ta.

2008. aasta alguses Thbilisi riikliku teatri- ja kinoinstituudi lõpetanud Maghalašvili sõnul tajusid inimesed küll olukorra pingelisust, sest plahvatused kostsid ja teated aeg-ajalt korraldatud inimröövidest levisid poolsada kilomeetrit eemal asuvast Tshinvalist varemgi, aga nad ei uskunud, et seekordne tuledemäng taevas tähendab ilmtingimata sõda.

«Isegi öine pommiplahvatus Goris ei pannud inimesi uskuma, et nad leiavad end peagi keset sõjatandrit. Linnast põgenesid väga üksikud, praktiliselt ei lahkunud sel päeval keegi,» meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles