Briti valitsus süüdistab streikivaid arste patsientide kahjustamises

Copy
Briti nooremarstide pikett Londonis.
Briti nooremarstide pikett Londonis. Foto: Vuk Valcic / ZUMA Press Wire / Scanpix

Inglismaa haiglate arstid streikisid reedel taas, kuid valitsus leiab, et nende tööseisak 35-protsendise palgatõusu nõude toetuseks teeb kahju üksnes patsientidele.

Riikliku tervishoiuteenistuse (NHS) patsientidega tegeleva organisatsiooni NHS Providers peadirektor Julian Hartley ütles, et nooremarstide streigid on läinud NHS-ile maksma miljard naela.

Nooremarstid, kes ei ole juhtivad spetsialistid, kuid kel on siiski aastatepikkused kogemused, moodustavad umbes poole Ühendkuningriigi haiglaarstide arvust.

Nende viies streik algas reedel hommikul kell 7 ja on kavandatud kestma teisipäeva hommikul 7-ni.

Tervishoiuminister Steve Barclay tegi hukkamõistva avalduse arstide aadressil, kes on lükanud tagasi valitsuse pakkumise tõsta palka kuue protsendi võrra, lisades sellele ühekordse tasu 1250 naela.

Minister süüdistas ajalehes Daily Mail avaldatud kirjutises nooremarstide esindusorganisatsiooni Briti Arstide Ühendus (British Medical Association – BMA) hoolimatus käitumises.

Streik teeb üksnes patsientidele kahju ja suurendab survet streikivate arstide kolleegidele, ütles ta.

Ühe Londoni kesklinna haigla ees piketeerivad arstid ütlesid aga, et neil ei ole muud valikut, ja süüdistasid valitsust läbirääkimistest keeldumises.

«Arstid töötavad väsimatult, et ootenimekirju lühendada. Valitsus on see, kes keeldub laua äärde tulemast,» ütles doktor Sumi Manirajan.

«Meil on krooniline personalipuudus ja kõik on kokku kukkumas,» lisas BMA nooremarstide komitee aseesimees Manirajan.

Inglismaal ootas juunis rutiinse haiglaravi järjekorras 7,6 miljonit inimest, näitavad NHS-i neljapäeval avaldatud andmed. See on rekodarv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles