Kremlile armeesaladusi pakkunud Saksa ohvitser pani äärmuspartei plindrisse (2)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Bundeswehri varustuse, infotehnoloogia ja teenindustoetuse föderaalameti (BAAINBw) hoone Lääne-Saksamaal Koblenzis, kus töötas ka end ise Venemaale spiooniks pakkunud ohvitser.

FOTO: Ronald Wittek/Epa/Scanpix
Bundeswehri varustuse, infotehnoloogia ja teenindustoetuse föderaalameti (BAAINBw) hoone Lääne-Saksamaal Koblenzis, kus töötas ka end ise Venemaale spiooniks pakkunud ohvitser. FOTO: Ronald Wittek/Epa/Scanpix Foto: Ronald Wittek/Epa/SCANPIX

Moskvale Saksamaa elektroonilise sõjapidamise saladusi pakkunud Bundeswehri ohvitseri sümpaatia paremäärmusliku erakonna Alternatiiv Saksamaale (AfD) vastu on toonud poliitikute seast esile üleskutsed võtta Vene-meelne partei teravamalt julgeolekuasutuste luubi alla.

Saksa kriminaalpolitsei pidas kapteni auastmes Thomas H. kinni kesknädalal, kuna kahtlustuse kohaselt pöördus Bundeswehri varustusbüroos töötav mees alates tänavu maist omal algatusel mitmel korral Venemaa saatkonna poole Berliinis ja peakonsulaati Bonnis. Teadaolevalt andis ta ka vähemalt ühel puhul diplomaatilisele esindusele üle infot, mis puudutas tema tööd Saksa sõjaväe relvastusega varustamise ning uue sõjandustehnoloogia väljatöötamisega tegelevas armee allasutuses.

Die Zeiti allikate sõnul vastutas 50. eluaastate alguses keskastmejuht Thomas H. oma ametikohal elektroonilise sõjapidamise eest ning tal olevat olnud täpne ülevaade sellest, mida Bundeswehr suudab tehnoloogiliste vahendite abil n-ö näha ja kuulda praegu ning kuidas võimekus areneb tulevatel aastatel. Näiteks oli ta kursis välismaise raadioside pealtkuulamise võimalustega. Samuti teadis ta oma töö tõttu, mida Bundeswehri radarisüsteemid on võimelised märkama ja mida mitte.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles