Hiinas sai mudalaviinis surma kaks ja jäi kadunuks 16 inimest

Copy
Päästetöötaja kannab riigi edelaosas asuva Sichuani provintsi üleujutatud mägikülast alla tüdrukut. Pilt on illustreeriv.
Päästetöötaja kannab riigi edelaosas asuva Sichuani provintsi üleujutatud mägikülast alla tüdrukut. Pilt on illustreeriv. Foto: STR / China Out / AFP / Scanpix

Hiina põhjaosas jäi Xi'ani linna lähistel paduvihmade tõttu vallandunud mudalaviini järel kadunuks 16 inimest, samuti leiti kahe inimese surnukehad, teatas riigimeedia laupäeval.

Hiinat on viimastel nädalatel nüpeldanud ajaloolisi rekordtasemeid teinud paduvihmad, mis on toonud kaasa ka ohvritega üleujutusi.

Riigi põhjaosas on tormidega seoses saanud reedese seisuga surma vähemalt 78 inimest.

Riiklik telekanal CCTV märkis, et reedel kella 18 paiku tabas piirkonda lühike ja jõuline vihmavaling, mis tekitas mägedes üleujutuse ja mudalaviini.

«Esialgne ülevaatus näitas, et praeguse seisuga on külas kaks maja minema pühitud ning kahju on saanud taristu, sealhulgas teed, sillad ja alajaamad,» seisis teadaandes.

Neli inimest, kes esiti jäid mudalaviini tõttu lõksu, on päästetud, lisas CCTV.

Hiina riigimeedia kohaselt jätkusid päästetööd laupäeva hommikul, kui jätkuvalt oli kadunud 16 inimest.

Üleujutus leidis aset Weizipingi külas, mis asub Xi'ani kesklinnast kahe tunni kaugusel kitsas kurus.

Iidset Xiasi linna 2020. aasta juunis tabanud üleujutus Hiina edelaosas asuvas Guizhou provintsis. Üleujutused ja mudalaviinid on Hiinas tugevate paduvihmade järel sage nähe.
Iidset Xiasi linna 2020. aasta juunis tabanud üleujutus Hiina edelaosas asuvas Guizhou provintsis. Üleujutused ja mudalaviinid on Hiinas tugevate paduvihmade järel sage nähe. Foto: Chinatopix / AP / Scanpix

Kriisiohje osakonna ametnikud linnas hoiatasid laupäeval, et kogu piirkonda võib lähiajal tabada rida tugevaid torme. Koos pideva paduvihmaga muudavad ilmaolud mäenõlvad ja pinnase ülimalt vesiseks, mis omakorda võib tuua kaasa teisesed loodusõnnetused nagu järsud üleujutused mägedes ja mudalaviinid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles