Tuneesia ranniku lähistel uppus kaks ja jäi kadunuks viis migranti

Copy
Vahemerelt tabatud Aafrikast pärit migrandid Tuneesias Sfaxi linnas.
Vahemerelt tabatud Aafrikast pärit migrandid Tuneesias Sfaxi linnas. Foto: FETHI BELAID / AFP / SCANPIX

Vähemalt kaks tuneeslast sai surma, kui nende Euroopasse teel olnud paat läks põhja ööl vastu laupäeva selle Põhja-Aafrika riigi kaguranniku lähistel, teatas araabia riigi rannikuvalve ja märkis veel viie inimese kadunuks tunnistamist.

Alus 20 tuneeslasega uppus kella kahe paiku öösel (Eesti aja järgi kella nelja), olles maismaast 120 meetri kaugusel Gabesi lähistel, märkis rannikuvalve.

Avalduse kohaselt päästeti 13 reisijat ning päästeoperatsioon veel kestab.

«Kaks surnukeha on välja toodud, üks oli 20-aastane mees ja teine vastsündinu,» märkis avaldus.

Gabesi linna võimud alustasid juurdlust, et välja selgitada selle tragöödia asjaolud, lisas rannikuvalve.

Tuneesia on oluline värav kohalike ja välismaiste migrantide jaoks, kes püüavad ohtlikest Vahemere vetest üle minna, sageli kipakatel ja merekõlbmatutel paatidel, lootusega pääseda Euroopasse paremale elujärjele.

Sel aastal on Vahemere keskosas uppunud teadaolevalt juba üle 1800 ebaseadusliku sisserändaja. Rahvusvahelise Rändeorganisatsiooni (IOM) kohaselt on tegu maailma ohtlikema migratsiooniteega.

Tuneesia rannikul asuv Sfaxi linn, mis on Itaalia Lampedusa saarest umbes 130 kilomeetri kaugusel, on viimasel ajal muutunud üheks peamiseks migrantide teeleasumise keskuseks Põhja-Aafrikas.

Alles esmaspäeval teatasid kohtuvõimud, et Sfaxi lähistel läks põhja üks selline kipakas paat ning leitud on 11 surnukeha, samas kui veel kümned inimesed jäid merel kadunuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles