Ecuadori asepresidendikandidaat astub mõrvatud kandidaadi asemele

Copy
Andrea Gonzalez.
Andrea Gonzalez. Foto: AFP/SCANPIX

Tapetud Ecuadori presidendikandidaadi Fernando Villavicencio asepresidendikandidaat seatakse 20. augusti valimistel üles tema asemel, teatas laupäeval nende erakond.

«Liikumine asendab oma presidendikandidaadi, nimetades selleks Andrea Gonzaleze,» seisis tsentristliku Construye partei avalduses.

59-aastane ajakirjanik ja silmapaistev korruptsiooni vastu võitleja Villavicencio lasti maha, kui ta oli kolmapäeva õhtul lahkumas pealinnas Quitos toimunud kampaaniamiitingult.

President Guillermo Lasso süüdistas mõrvas organiseeritud kuritegevust.

36-aastane Gonzalez osaleb pühapäevasel presidendivalimiste debatil Quitos.

Tema töö on keskendunud keskkonnakaitsele, samuti võitlusele metsloomadega kaubitsemise ja metsade hävitamise vastu.

«Asepresidendikandidaadi nimi tehakse teatavaks lähitundidel ja valitakse seltsimees Fernando Villavicencio kõige usaldusväärsemate võitluskaaslaste seast,» teatas erakond.

Seni on mõrvas kahtlustatuna vahistatud kuus inimest ja üks tapeti vahistamise käigus. Kõik kahtlusalused on pärit Colombiast.

Lasso kehtestas neljapäeval Villavicencio tapmisega seoses 60-päevase eriolukorra, kuid lubas viia üldvalimised läbi varem määratud ajal.

Villavicencio oli kaheksast kandidaadist arvamusküsitluste põhjal populaarsuselt teine.

Presidendikandidaat oli kurtnud, et teda ja tema meeskonda ähvardatakse.

Ecuadori on viimastel aastatel tabanud vägivallalaine, mis on seotud eeskätt narkoäriga.

Juuli lõpus kuulutas president ühe linnapea tapmise ja verevalamise järel vanglas välja eriolukorra Durani linnas ning rannikul Los Ríose ja Manabi provintsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles