Ukraina: Mariupoli lähedal toimus verine tulevahetus tšetšeenide ja sõjaväekomandatuuri vahel (6)

Postimees
Copy
Tšetšeeni eriüksuse sõdurid Mariupoli tänaval 21. aprillil 2022. aastal.
Tšetšeeni eriüksuse sõdurid Mariupoli tänaval 21. aprillil 2022. aastal. Foto: Chingis Kondarov/Reuters/Scanpix

Donetski oblastis okupeeritud Mariupoli rajoonis asuvas Urzufi külas toimus väidetavalt tulevahetus Tšetšeenia üksuste ja sõjaväekomandatuuri vahel, mille tulemusel sai nii sõdureid kui ka tsiviilisikuid surma.

Mariupoli linnavolikogu teatel hukkus 11. augustil Urzufis toimunud tulevahetuses vähemalt neli Vene sõjaväelast. Täna hommikul ütles Mariupoli linnapea nõunik Petro Andrjuštšenko, et Urzufis tapeti seitse tsiviilisikut, kelle hulgas on kaks teismelist tüdrukut, neli meest ja üks naine, vahendab Meduza. Linnavolikogu Telegramikanalis avaldati video väidetava tulistamise tagajärgedest, millel on näha kahte kuuliaukudega sõidukit ja kahte surnukeha.

Andrjuštšenko ütles, et ühe versiooni järgi olid kadõrovlased purjus ja tulistasid tsiviilisikuid ja sõjaväelasi. Väidetavalt saabusid tšetšeeni üksused Urzufi linna puhkama.

«Kadõrovlastel lubati Urzufis puhata ja neil tekkis konflikt kohaliku sõjaväekomandantuuriga. Nad hakkasid teineteisel paguneid maha rebima ja toimus tulevahetus,» ütles Andrjuštšenko.

Venemaa ametivõimud ei ole intsidenti kommenteerinud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles