Amazonase vihmametsas ellu jäänud laste isa sai seksuaalse väärkohtlemise süüdistuse

Copy
Amazonase vihmametsas aset leidnud lennuõnnetuses ellu jäänud neljast põliselanikust lapsest kahe bioloogiline isa Manuel Ranoque.
Amazonase vihmametsas aset leidnud lennuõnnetuses ellu jäänud neljast põliselanikust lapsest kahe bioloogiline isa Manuel Ranoque. Foto: Fernando Vergara / AP / Scanpix

Neljast Amazonase vihmametsas lennuõnnetuse järel ellu jäänud ja 40 päeva kadunud olnud põliselanikust lapsest kahe bioloogilisele isale esitati süüdistus, mille kohaselt väärkohtles ta seksuaalselt oma kasutütart, ütlesid Colombia prokurörid pühapäeval.

Lapsed olid ainsad ellujäänud, kui neid vedanud väikelennuk mais vihmametsa kukkus. Kõik kolm pardal olnud täiskasvanut said surma, sealhulgas ka laste ema.

Laupäeval esitas Colombia prokuratuur Manuel Ranoque'le süüdistuse, mille kohaselt oli ta väärkohelnud oma kasutütart Leslyt alates sellest, kui tüdruk oli vaid 10 aasta vanune.

Tänaseks 13-aastase Lesly nutikus ja põhjalikud teadmised selva kohta on põhjus, miks lapsed elasid üle pea pooleteise kuu pikkuse katsumuse vihmametsas, vältides mitmeid selvas peituvaid ohte, nagu maod, kiskjad ja ka relvastatud kuritegelikud jõugud.

Lapsed, kes kuuluvad huitoto hõimu, suutsid vastu pidada tänu lennukist leitud kotile maniokijahule ning metsast korjatud puuviljadele.

Ranoque, kes võeti kinni reedel ja eitab süüdistusi, jääb vahi alla, ütlesid prokurörid.

Manuel Ranoque pärast kinnipidamist.
Manuel Ranoque pärast kinnipidamist. Foto: Colombia prokuratuur / AFP / Scanpix

Mees võttis osa ulatuslikust otsinguoperatsioonist, et leida Lesly, üheksa-aastane Soleiny, viieaastane Tien Noriel ja vaid ühene Cristin.

Pärast laste imekombel leidmist viie kilomeetri kaugusel lennuki allakukkumise paigast, algas kohtulahing lapsehooldusõiguse üle laste emapoolsete vanavanemate ja Ranoque'i vahel, kes on lastest kahe noorema bioloogiline isa.

Lapsed veetsid pääsemise järel kuu aega haiglas taastumiseks ja anti seejärel Colombia perehoolekande instituudi hoolde, kes avastasid võimaliku seksuaalse väärkohtlemise ilminguid ning andsid sellest prokuröridele teada.

Perekonna elupaigaks oleva põliselanike küla vanem William Castro ütles kohalikule telejaamale juuni lõpus, et «oli viiteid», mille kohaselt oli Ranoque Leslyt väärkohelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles