Kindral Surovikin on Wagneri mässu järel endiselt koduarestis

Copy
Sergei Surovikin
Sergei Surovikin Foto: Russian Defense Ministry Press Service via AP / SCANPIX

Vene kindral Sergei Surovikin on endiselt koduarestis, vahendas täna uuriva ajakirjanduse projekti VTšK-OGPU informatsiooni uudisteagentuur UNIAN.

«Kindral ei saa korterist lahkuda. Eelmisel päeval lubati tal kohtuda mitme alluvaga, sealhulgas kindral Oleg Palgueviga, kes tegelikult täidab Surovikini adjutandi ülesandeid,» seisis teadaandes.

Surovikinit ametlikult ei uurita, kuid ta veetis pikka aega vanglas, vastates ebamugavatele küsimustele.

Otsuse kindrali edasise saatuse kohta peaks tegema Venemaa president Vladimir Putin, lisas UNIAN.

Pärast 24. juunil toimunud Wagneri eraarmee juhi Jevgeni Prigožini lühiajalist mässu kadus avalikkuse eest kurikuulus armeekindral Surovikin. Briti luure usub, et ta kõrvaldati lõplikult pärast Prigožini mässu.

Seejärel teatati, et ta peeti kinni ja suleti eeluurimisvanglasse. Pärast ülekuulamist ta väidetavalt vabastati, kuid koju ei ole ta ei naasnud.

Lisaks vabastati pärast Prigožini mässu ametist või eemaldati teenistusest umbes 15 Vene ohvitseri ning veel 13 peeti ülekuulamiseks kinni.

Möödunud kuul selgus uuriva ajakirjanduse ühingu Proekt raportist, et Surovikin on olnud mitu aastat Wagneri eraarmee auliige. Prigožiniga on kindral ammu heades suhetes, olles üks Prigožini tugevamaid toetajaid Vene relvajõududes.

Surovikin on ametlikult Vene õhu- ja kosmosejõudude ülemjuhataja, teenides mõnda aega ka Vene vägede komandörina Ukrainas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles