KOHALIK VAADE Kariņši tagasiastumine avab värskele tulijale tee Läti peaministriks (1)

Sabīne Bērziņa
, ajakirjanik, Riia
Copy
Kui Läti peaminister Krišjānis Kariņš (keskel) teatas eile ametist lahkumisest, seisid Riias pressikonverentsil tema kõrval arvatavad soosikud ametiposti ülevõtmiseks, senine hoolekandeminister Evika Siliņa ja rahandusminister Arvils Ašeradens. 
Kui Läti peaminister Krišjānis Kariņš (keskel) teatas eile ametist lahkumisest, seisid Riias pressikonverentsil tema kõrval arvatavad soosikud ametiposti ülevõtmiseks, senine hoolekandeminister Evika Siliņa ja rahandusminister Arvils Ašeradens. Foto: Paula Čurkste/LETA/Scanpix

Läti võimukoalitsiooni värskust tuua soovinud peaminister Krišjānis Kariņš teatas eile hoopis plaanist amet lõplikult maha panna ning tema koduerakond Uus Ühtsus peaks lähipäevil otsustama, kellest saab järgmine valitsusjuht.

Kuigi valitsuse lagunemisest ja Kariņši võimalikust tagasiastumisest on Läti meedia kirjutanud terve suve, arutas peaminister veel enne läinud nädalavahetust avalikult muudatusi koalitsioonis, mille eesotsas tundus ta nägevat iseennast.

Eilsel pressikonverentsil ütles Kariņš, et esitab taotluse tagasiastumiseks presidendile neljapäeval ega kaalu uuesti valitsusjuhi kohale asumist. Läti ajakirjanduse andmeil on tema parteis juba mitteametlikult otsustatud, et ilmselt nimetatakse järgmiseks peaministriks praegune hoolekandeminister Evika Siliņa. Varem on kõneldud võimaliku kandidaadina sellele kohale ka rahandusminister Arvils Ašeradensist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles