Trumpile esitati süüdistused valimistesse sekkumises Georgia osariigis (1)

BNS
Copy
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP/SVANPIX

USA ekspresidendile Donald Trumpi vastu esitati eile uued süüdistused, sedapuhku 2020. aasta presidendivalimistega seotud kuritegudes Georgia osariigis.

Ühtekokku 13 süüdistuspunkti kohaselt püüdis Trump valimisi segada ja nende tulemusi enda kasuks pöörata. Muu hulgas süüdistatakse teda kaks aastat väldanud uurimise järel väljapressimises ja vandenõus.

Georgia osariigis Trumpi ja veel 18 isiku vastu süüdistused esitanud prokuröri sõnul soovib ta kohtuistungit järgmise kuue kuu jooksul.

Fultoni maakonna ringkonnaprokurör Fani Willis ütles, et Trumpi ja teiste suhtes, keda süüdistati katsetes 2020. aasta valimistulemused tühistada, on välja antud vahistamiskäsk ning neil on aega 25. augustini end vabatahtlikult üles anda.

«Nüüd on minu büroo kohustus neid süüdistusi ilma mõistliku kahtluseta kohtuprotsessil tõestada,» lausus Willis.

Küsimusele Trumpi väidete kohta, et süüdistus oli «poliitiliselt motiveeritud», vastas Willis: «Teen selles ametis otsuseid faktide ja seaduste põhjal.»

«Seadus on täiesti erapooletu,» lisas ta.

Süüdistatavate seas on ka Trumpi endine isiklik advokaat Rudy Giuliani ja Valge Maja kantseleiülem Mark Meadows.

Trump siunas täna talle Georgias esitatud süüdistusi. «Kõlab väljamõeldisena minu jaoks!» kirjutas ta oma sotsiaalmeediaplatvormil TruthSocial. «Miks nad ei esitanud süüdistusi 2,5 aasta eest? Sest nad tahtsid seda teha täpselt minu poliitilise kampaania keskel. Nõiajaht!»

77-aastase Trumpi vastu on varem esitatud süüdistusi New Yorgis, Floridas ja Washingtonis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles