Ukraina osalemine olümpiamängudel ei ole veel otsustatud (1)

Copy
Ukraina olümpiakomitee (UOK) president ning noorte- ja spordiminister Vadõm Huttsait.
Ukraina olümpiakomitee (UOK) president ning noorte- ja spordiminister Vadõm Huttsait. Foto: Volodõmõr Tarassov / Ukrinform / Zuma Press Wire / Scanpix

Ukraina olümpiakomitee (UOK) president ning noorte- ja spordiminister Vadõm Huttsait ütles teisipäeval, et tema riigi sportlaste Pariisi suveolümpiamängudel osalemise kohta ei ole veel lõplikku otsust langetatud, sest oodatakse ära Venemaa ja Valgevene sportlasi puudutavad otsused.

«Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) ei ole tänaseni kutsunud Venemaad ja Valgevenet ametlikult osalema 2024. aasta Pariisi olümpiamängudel. Otsust selle kohta, kas nende kahe riigi sportlased saavad võistelda erapooletu lipu all, ei ole veel tehtud,» vahendas UOK pressiteenistus Huttsaidi sõnu.

Ukraina minister lisas, et UOK jätkab ROKis konsultatsioone agressorriikide esindajate olümpiale lubamise teemal ja Ukraina osalemise kohta Pariisis. «Töötame selle nimel, et võtta arvesse kõiki selle enneolematu olukorra võimalikke aspekte. Lõppotsus tehakse siis, kui kõik olulised tegurid on arvesse võetud.»

Ukraina sportlased osalevad praegu vaid sellistel olümpiamängude kvalifikatsioonivõistlustel, kus osalevad need Venemaa ja Valgevene sportlased, kelle rahvusvahelised alaliidud on tunnistanud erapooletuteks üksiksportlasteks ja kes järgivad iga alaliidu kehtestatud rangeid erapooletuse tingimusi.

«Paljud rahvusvahelised alaliidud järgivad seisukohta mitte lubada kõnealuste riikide sportlasi võistlema ja Ukraina rahvuslik olümpiakomitee toetab otsustavalt seda seisukohta,» seisab sõnumis.

Lisaks märkis UOK, et jätkab kindlalt olümpiahartas sätestatud olümpiaväärtuste ja põhimõtete eest seismist.

«Ukraina rahu ei ole arutluse teema ja me usume kindlalt, et olümpiamängud ei tohi olla platvorm nende väärtustega täielikult vastuolus olevate tegude valgendamiseks või seadustamiseks,» märkis komitee.

Peaminister Denõss Šmõhal ütles esmaspäeval, et kui Venemaa ja Valgevene sportlased lubatakse Pariisi olümpiamängudele, on Ukraina valmis mänge boikoteerima.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles