POSTIMEES UKRAINAS Ukraina dessantväelane: Vene armee õpib kahjuks väga kiiresti (2)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Sapöörid on Ukrainale kullahinnaga, neid ei jätku ning Ukraina ei saa kaotada enam ühtegi. Nende väljaõpe polegi probleem, pigem tehnika puudumine. Pildil 35. üksiku merejalaväebrigaadi liikmed. 
Sapöörid on Ukrainale kullahinnaga, neid ei jätku ning Ukraina ei saa kaotada enam ühtegi. Nende väljaõpe polegi probleem, pigem tehnika puudumine. Pildil 35. üksiku merejalaväebrigaadi liikmed. Foto: VIACHESLAV RATYNSKYI/Scanpix

Vene armee täiustab Ukraina sõja lõunarindel pidevalt oma miinivälju peale tungivate ukrainlaste vastu. «Nad on õppinud meie vastu väga hästi sõdima,» ütles Ukraina dessantväelane.

Postimehele rääkis ühe Ukraina dessantüksuse kompaniiseersant kutsungiga Kot (Kass), et venelased arenevad iga nädala, iga kuuga. «Kui keegi arvab, et nad degradeeruvad, siis ta eksib rängalt. Vastupidi, nad arenevad kiiresti.»

38-aastane vanemseersant Kot juhib 90-mehelist demineerijate kompaniid, mille ülesanne on puhastada ​Zaporižžja oblastis Orihivi all teed üle miiniväljade dessantväelaste rünnakurühmadele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles