Hawaii maastikupõlengute ametlik ohvrite arv ületas saja piiri (2)

BNS
Copy
Lahaina
Lahaina Foto: REUTERS / Mike Blake / Scanpix

Hawaii linna hävitanud kohutavas metsatulekahjus hukkunute arv ületas teisipäeval 100 piiri, teatas osariigi kuberner.

Kuberner Josh Green hoiatas korduvalt, et ilmselt kasvab eelmise mereäärse Lahaina linna vallutanud tulekahju ohvrite arv tunduvalt.

«101 inimest on hukkunud,» kinnitas ta teisipäeval, lisades, et katastroofipiirkond kammiti läbi, kasutades selleks surnukehi otsima treenitud koeri.

AFP ajakirjanik täheldas teisipäeval, et Maui politsei kohtuekspertiisi keskuse juures on ajutiste surnukuuridena kasutusele võetud külmutuskonteinerid.

Maui saare läänerannikul puhkesid eelmisel nädalal maastikutulekahjud, mida õhutasid lähedalasuva orkaani tugevad tuuled. Leegid vallutasid kiiresti mereäärse Lahaina linna.

Kahjutuli liikus nii kiiresti, et paljud jäid tänavatele tulelõksu või hüppasid ookeani.

Saarel möllanud tulekahju on viimase sajandi jooksul ohvrite arvult suurim Ühendriikides. California osariigis hukkus 2018. aastal maastikupõlengus 85 inimest.

Vaikses ookeanis asuv Hawaii on üks USA 50 osariigist ja seal elab umbes 1,5 miljonit inimest. Maui on saarerühma suuruselt teine saar Hawaii järel.

Põlengu tagajärjel on umbes 12 000 elanikuga ja turistide seas populaarsest Lahaina linnast alles suures osas vaid söestunud varemed. Eelmisel nädalal kinnitas Green, et Lahaina linnast on hävinenud umbes 80 protsenti.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles