ÜK pangad sulgevad Ukrainaga tehinguid tegevate ettevõtete kontosid

Copy
HBSC ja Barclaysi panga peakorterid. HBSC oli üks pankadest, mida Briti-Ukraina Kaubanduskoja kaasesimees Bate Toms oma kirjas mainis
HBSC ja Barclaysi panga peakorterid. HBSC oli üks pankadest, mida Briti-Ukraina Kaubanduskoja kaasesimees Bate Toms oma kirjas mainis Foto: ANDY RAIN / EPA / SCANPIX

Briti pangad sulgevad ettevõtete kontosid, kes kauplevad Ukraina ettevõtetega, kirjutab Politico. Põhjusena tuuakse välja Venemaa suhtes kehtestatud sanktsioonid ja rahapesu.

Briti-Ukraina Kaubanduskoja kaasesimees Bate Toms ütles Ühendkuningriigi rahandusministrile Andrew Griffithile 26. juulil saadetud kirjas, mida Politico nägi, et Briti ettevõtted kardavad üha enam Ukrainaga kauplemist, kuna on oht, et nende pangakontod võidakse sulgeda.

Kirjas, mille koopia on saadetud ka Ühendkuningriigi äri- ja kaubandusministrile Nusrat Ghanile, tuuakse esile, et Briti-Ukraina Kaubanduskoda on saanud kaebusi ettevõtetelt, kelle pangakontod on suletud või kontode loomise katsed on tagasi lükatud Ukrainas tehtud tehingute tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles