RAINER SAKS Mobilisatsioonikõlblikke mehi ei ole enam okupeeritud Donbassi linnadesse jäänud

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Donbassi rindel Marjinkas.
Donbassi rindel Marjinkas. Foto: Erik Prozes

Donetski ümbruses jätkuvad lahingud senistes punktides. Levib infot, et Vene armee koondab sinna piirkonda täiendavaid reserve, et suuremat pealetungi üritada, kuid seda on ka varem korduvalt edutult proovitud, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Leedu ametnikud teatasid eile, et sulgevad kaks piiripunkti Valgevenega. Lisaks arutavad Poola, Leedu ja Läti kui Valgevenega piirnevad Euroopa riigid ühiseid võimalikke piiripunktide sulgemise otsustusi edaspidi. Kuni kõigi piiripunktide täieliku sulgemiseni välja. Läti teatas ühtlasi, et peatab kõigi piirivalvurite puhkused, kuna vaja on rakendada karmimaid meetmeid piiri kaitsmisel. Kolm riiki näitavad, et nad ei kõhkle vastamast Valgevene korraldatud provokatsioonidele ja Valgevenel on raskem korraldada manipulatsioone hübriidoperatsioonidega ning hoida sündmuste eskalatsiooni kontrolli enda käes.

Ukraina teatas eile, et Hongkongi lipu all sõitev kaubalaev lahkus Odessa sadamast ning suundus mööda Ukraina loodud spetsiaalset humanitaarkoridori Türgi väinade poole. Ukraina üritab sisse töötada funktsioneerivat kaubaveo koridori, mis oleks ohutu. Eilseks selgus ka, et Venemaa kaitseministeeriumi mõne päeva tagune teade ühe Ukrainasse suunduva kaubalaeva jõuga inspekteerimisest neutraalsetes vetes vastab ikkagi tõele. Venemaa sõjaväelased lasid laeval teekonda küll jätkata, kuid näidati valmisolekut mereblokaadi jõustama asuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles