Notre-Dame’i taastamist juhtinud Prantsuse kindral suri mägimatkal

Copy
Kindral Jean-Louis Georgelin 2019. aastal
Kindral Jean-Louis Georgelin 2019. aastal Foto: LUDOVIC MARIN / AFP / Scanpix

Endine Prantsuse relvajõudude staabiülem, kes vastutas Pariisi kuulsa Notre-Dame’i katedraali taastamise eest pärast 2019. aasta laastavat tulekahju, suri mägimatkal, teatas täna prokuratuur.

74-aastane kindral Jean-Louis Georgelin suri reedel Prantsusmaa-Hispaania piiril Püreneede mäeahelikus, teatas Lõuna-Prantsusmaa Foix’ linna prokuratuur.

Mont Valier’ tippu lähetatud mäepäästemeeskond avastas mehe surnukeha ja see on ametlikult tuvastatud kui kindral Georgelin, ütles pressiesindaja. Ta lisas, et tõenäoline põhjus oli õnnetus.

Notre-Dame on kaotanud oma taassünni järelevaataja ja Prantsusmaa ühe oma suurtest teenritest, kirjutas president Emmanuel Macron Twitteris, mis on nüüd ümber nimetatud X-iks.

Pariisi linnapea Anne Hidalgo tõstis Georgelini samal sotsiaalmeediaplatvormil esile inimlike ja organisatsiooniliste tingimuste loomise eest Notre-Dame’i ehk Jumalaema kiriku rekonstrueerimise edukaks lõpuleviimiseks.

Viie tärniga kindral Georgelin, kes oli aastatel 2006–2010 Prantsusmaa relvajõudude staabiülem, juhtis operatsioone Elevandiluurannikul, Afganistanis, Balkanil ja Liibanonis.

2020. aastal valis Macron ta juhtima Notre-Dame’i keerukat ja kulukat rekonstrueerimist.

Prantsuse pealinna kuulsamaid vaatamisväärsusi oli hävinud eelmisel aastal leekides kogu maailma vapustanud tulekahjus.

Katoliiklane Georgelin, kelle moto oli «liigu edasi ilma kõhklemata», on öelnud, et Notre-Dame’i uus tornikiiver valmib aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles