Saksa relvatootja tahab võtta Ukraina tankitehased pikaajalisele rendile (5)

Copy
Saksa tank Leopard 2A6
Saksa tank Leopard 2A6 Foto: PETRAS MALUKAS / AFP / Scanpix

Saksa relvakontsern Rheinmetall kavatseb võtta Ukraina tankitehased pikaajalisele rendile, et neis oma tooteid valmistada, ütles kontserni juht Armin Papperger intervjuus ajalehele Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Tema sõnul võib Rheinmetall lähiajal alustada oma tankide tootmist Ukrainas, sest seal on üsna hästi varustatud Nõukogude tankitehased.

«Tahame need rendile võtta ja siis ühel-kahel liinil NATO standardite kohast tehnikat toota. Tahame seda teha kohapeal, sest kunagi peab Ukraina relvatootmises iseseisvaks saama. Lääs ei saa igavesti kõiki arveid maksta ja president Zelenskõi nõustub sellega,» vahendas Pappergeri sõnu portaal UNIAN.

Lisaks ütles ta, et enne augusti lõppu peaks Ukrainas tööd alustama juba tarnitud Saksa tankide remondi- ja hooldusbaas. «Esimesed kaksteist Ukraina töötajat koolitati välja Saksamaal, nüüd tulevad järgmised kaksteist,» ütles Rheinmetalli juht.

Rheinmetall on üks Saksamaa ja Euroopa suurimaid sõjavarustuse ja relvatootjaid.

2023. aasta alguses ütles Rheinmetall ajalehele Rheinische Post, et ta loodab avada Ukrainas 200 miljoni euro (218 miljoni dollari) maksumusega tankitehase, mis suudaks toota umbes 400 tanki aastas.

Augusti alguses ostis Rheinmetall Belgia kaitsefirmalt 50 vanemat Leopard 1 tanki lootuses need pärast remonti ja ajakohastamist Ukrainale anda, kirjutas ajaleht Handelsblatt toona. Esimesed remonditud tankid otsustati Ukrainale saata üle Saksamaa ja Itaalia kaudu.

2024. aastaks lubas ettevõte suurendada ka suurtükimürskude aastatoodangut 100 000-lt 600 000-le, enamik neist on mõeldud Ukrainasse tarnimiseks.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles