Tenerife ametnikud täpsustasid evakueeritute arvu 12 279-le

Copy
Tenerifel La Matanzas lõõmab mäenõlval maastikupõleng.
Tenerifel La Matanzas lõõmab mäenõlval maastikupõleng. Foto: DESIREE MARTIN / AFP / Scanpix

Hispaania puhkusesaarel Tenerifel lõõmava maastikupõlengu teelt on evakueeritud 12 279 inimest, teatasid kohalikud võimud laupäeva õhtul, täpsustades varasemat hinnangut rohkem kui 26 000 evakueeritust.

«See on laastav põleng, täiesti teistsuguse ulatusega tulekahju, ulatusega, mida Kanaari saared pole kunagi varem kogenud,» ütles Tenerife valitsuse juht Rosa Davila.

Teisipäeval Teide vulkaani ümbritsevas rahvuspargis puhkenud tulekahju on laastanud juba 8400 hektarit ehk juba üle nelja protsendi saare kogupindalast.

Kanaari saarte regionaalpresident Fernando Clavijo täpsustas laupäeva õhtul evakueeritute arvu, öeldes, et neid on 12 279.

Ametnikud selgitasid, et varem laupäeval teatatud hinnang rohkem kui 26 000 evakueeritust põhines rahvaloenduse andmetel evakueerumiskorralduse saanud piirkonna kohta.

Nad ei välistanud uusi evakueerimisi ning hoiatasid raske olukorra jätkumise eest.

«Eelmine öö oli väga keeruline ja tänane on tõenäoliselt sama halb, kui mitte hullem,» ütles Clavijo.

Hispaania peaminister Pedro Sanchez kavatseb teha esmaspäeval visiidi Tenerifele, et tutvuda põlengu tekitatud kahju ja kustutustöödega.

Sel aastal on 340 põlengut laastanud Hispaanias ligi 76 000 hektari suuruse ala. Mullu hävitas rohkem kui 500 põlengut üle 300 000 hektari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles