Ekspress: kas Eesti sõdurid narkoparuneid hukkama?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitseväelased Afganistanis puhkehetkel.
Eesti kaitseväelased Afganistanis puhkehetkel. Foto: Peeter Kuimet.

NATO kindralid vaidlevad, kas saata sõdurid tapma Afganistani narkokaupmehi, Eesti hoiab kümnete tuhandete afgaanide elu puudutavas tülis madalat profiili.

Skandaal puhkes läinud nädalal, kui Saksa ajakiri Der Spiegel avalikustas NATO Euroopa vägede ülemjuhataja USA kindral John Craddocki salajase käsu afgaani oopiumilevitajate tapmiseks, kirjutab Eesti Ekspress.

Eesti on saatnud Afganistani umbes 140 kaitseväelast, kaitseministeeriumi teatel ei ole neile antud seoses Craddocki tapmiskäsuga tänaseks mingeid juhtnööre.

Kaitseministeeriumi avalike suhete osakonna asejuhataja Aari Lemmik juhib tähelepanu sellele, et narkovastase võitluse laiendamise kiitsid heaks mullu oktoobris Budapestis kohtunud NATO riikide kaitseministrid. Mida see Afganistanis viibivatele Eesti sõduritele tähendab, Lemmik ei tea.

Seni on NATO kohelnud lindpriidena ainult Talibani juhte ja al-Qaida terroriste, kõigi narkokaupmeeste automaatne sattumine NATO musta nimekirja puudutaks tõenäoliselt kümneid tuhandeid afgaane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles