POSTIMEES UKRAINAS Ukraina armee uus oht – sõdurite väsimus

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Ukraina 93. brigaadi sõdurid teel positsioonidele Bahmuti ümbrusesse. See brigaad on poolteise aasta jooksul rindelt eemal rotatsioonis viibinud vaid ühe korra, kuu aega.
Ukraina 93. brigaadi sõdurid teel positsioonidele Bahmuti ümbrusesse. See brigaad on poolteise aasta jooksul rindelt eemal rotatsioonis viibinud vaid ühe korra, kuu aega. Foto: Jaanus Piirsalu

Ukraina sõdurid räägivad rindel üha rohkem väsimusest. Paljud neist on sõdinud juba ligi poolteist aastat ning ei usu enam sõja peatset lõppu.

Sõdurid tunnistasid rohkem moraalset kui füüsilist väsimust. Postimees rääkis Ukraina sõduritega kolmel erineval suunal rohkem kui 800 kilomeetri pikkusel rindel, kus käib aktiivne sõjategevus.

«Moraalne väsimus on suurem,» ütles 38-aastane Juri. Ta on Ukraina 3. tankibrigaadi 152-millimeetrise kahuriga liikuvsuurtüki Akaatsia mehaanik. «Ilma pereta on raske. See on peamine,» lisas ta. Juri pere elab Lääne-Ukrainas. «Väga raske on lugeda uudiseid, kui orkid annavad raketilööke linnade pihta, kus elavad meie pered.» Orkideks nimetavad Ukraina sõjaväelased Vene armee sõdureid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles