ÜLEVAADE Imikumõrvade eest eluks ajaks vangi saadetud Briti õe ajend jääbki teadmata (3)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Meditsiiniõde Lucy Letby 2018. aastal Chesteris oma kodu juures, kui politsei teda vahistama saabus. Naine ei ilmunud eile Manchesteri kohtusse kuulama otsust, mis talle seitsme lapse mõrva ja veel kuue mõrvakatse eest määrati. 
Meditsiiniõde Lucy Letby 2018. aastal Chesteris oma kodu juures, kui politsei teda vahistama saabus. Naine ei ilmunud eile Manchesteri kohtusse kuulama otsust, mis talle seitsme lapse mõrva ja veel kuue mõrvakatse eest määrati. Foto: Cheshire'i Krahvkonna Politsei/AFP/Scanpix

Ühendkuningriigis Chesteri haiglas seitse imikut mõrvanud ja veel paljudelt elu võtta üritanud meditsiiniõde Lucy Letby ei ilmunud kohtusse kuulama otsust, millega ta saadeti eluks ajaks trellide taha, ilma vabanemisvõimaluseta.

Manchesteri kohtus otsuse ette lugenud kohtunik James Goss ütles, et Ühendkuningriigi nüüdisaja kõige õõvastavam lapsetapja tegutses ettekavatsetult, kalkuleeritult ja salakavalalt ning tema tapatööd olid kantud sügavast kuritahtlikkusest, mis küündis peaaegu sadismini.

Viie poisi ja kahe tüdruku mõrvamises ning kuue lapse mõrvamise katses süüdi mõistetud Chesteri haigla vastsündinute osakonna endisest õest, 33-aastasest Letbyst saab üks vaid neljast naisest Ühendkuningriigis, kellele on määratud sedavõrd karm karistus, vahendas The Guardian.

«Te tegutsesite viisil, mis on täielikult vastuolus normaalse iniminstinktiga imikute eest hoolitseda ja neid turgutada,» lausus kohtunik Goss, pöördudes Letby poole, justkui viibiks too istungisaalis, kuigi naine keeldus õigusemõistja ja ohvrite peredega silmitsi astumast. «Seega on kohtu otsus eluaegne karistus iga rikkumise eest ja te veedate ülejäänud elu vanglas.»

Nii Ühendkuningriigi peaminister Rishi Sunak kui ka opositsioonijuht ja varasem peaprokurör Keir Starmer väljendasid pahameelt, et seadusauk lubas Letbyl vältida istungile kohale tulemist, ja mõlemad lubasid tegeleda selle lappimisega, vahendas AFP.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles