Pakistani köisraudteele lõksu jäänud kaheksa inimest päästeti

Copy
Sõjaväekopter päästeoperatsioonil.
Sõjaväekopter päästeoperatsioonil. Foto: AFP / Scanpix

Pakistani sõjaväe eriüksuslased on keeruka päästeoperatsiooni käigus toonud riigi kauges piirkonnas mitmesaja meetri kõrgusele kinni jäänud köisraudtee gondlist välja kõik kaheksa inimest, teiste seas kuus last, ütles päästeametnik teisipäeva õhtupoolikul.

Vagun seiskus umbes 275 meetri kõrgusel kuristiku kohal, kuna üks kaablitest purunes, ütles eriolukordade teenistus varem avalduses.

Eriüksus alustas helikopteri abil operatsiooni gondlis oleva kahe täiskasvanu ja kuue lapse päästmiseks, ütles päästeteenistuse pressiesindaja Bilal Faizi.

Vagunis olnud inimesed kõlkusid maa ja taeva vahel mitu tundi, enne kui päästjad saabusid helikopteritega ning alustati operatsiooni, mis vältas terve päeva.

Kohaliku telejaama edastatud videopildist võis näha, kuidas eriüksuslased püüdsid laskuda kopteritelt gondli peale. Ühe asjatundja hinnangul oli see äärmiselt delikaatset käsitlemist nõudev ettevõtmine, kuna kopterite tiivikulabade tekitatav tuul võib nõrgestada vagunit õhus hoidvaid terveid kaableid.

Haruldast päästeoperatsiooni jälgiti kogu riigis erakordse tähelepanuga.

Pakistani telekanalite järgi oli osa lõksujäänuist ühenduses oma peredega, samas kui võimude sõnul püüdsid kaks täiskasvanut lohutada lapsi, kes on vanuses 11 kuni 15 eluaastat.

2017. aastal sai 10 inimest surma, kui köisraudtee vagun kukkus kaabli purunemise järel sadade meetrite kõrguselt kuristikku populaarse mägikuurorti Murree lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles