Ukraina korraldas sõjaväe värbamiskeskustes haarangud (3)

Copy
Ukraina langenud sõdurite mälestussein Kiievi kesklinnas
Ukraina langenud sõdurite mälestussein Kiievi kesklinnas Foto: Gleb Garanitš / REUTERS / Scanpix

Ukraina teatas teisipäeval, et korrakaitseüksused tegid korraga haarangud enam kui 200 sõjaväe värbamiskeskuses, mis on seotud ulatusliku korruptsioonijuurdlusega.

«Korrakaitseametnikud on paljastanud laiaulatuslikke korruptsiooniskeeme peaaegu kõigis riigi oblasteis. Praegu käib kõigis oblastites enam kui 200 samaaegset läbiotsimist,» teatas peaprokuröri büroo avalduses viitega värbamiskeskustele.

Avalduse järgi korraldas politsei prokuratuuri järelevalve all läbiotsimisi üle 200 värbamiskeskuses kõikjal Ukrainas.

«Vastutasuks ebaseaduslike hüvede eest aitasid ametnikud kodanikel saada puudetõendeid või et neid tunnistataks ajutiselt teenistusse kõlbmatuks,» märkis prokuratuur.

Kiiev on värvanud ukrainlasi ründepataljonidesse vastupealetungiks Venemaa okupatsioonivõimu vastu riigi lõuna- ja idaosas.

Tegemist on Kiievi jõulise katsega võidelda otsustavalt korruptsiooni vastu. Selliseid jõulisi reforme nõuavad lääneriikide ametkonnad, teiste seas ka Euroopa Liit, millega Ukraina loodab liituda.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi andis varem augustis korralduse vallandada kõigi oblastite need ametnikud, kes olid vastutavad värbamise eest, süüdistades neid korruptsioonis, mis võib olusid arvestades võrdsustuda riigireetmisega.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles