Türgi peatas metsatulekahju tõttu ajutiselt laevaliikluse Dardanellides

Copy
Metsatulekahju Çanakkale lähedal.
Metsatulekahju Çanakkale lähedal. Foto: Reuters/ScanPix

Türgi peatas teisipäeval lühiajaliselt laevaliikluse Dardanelli väinas turismilinna Çanakkale lähedal puhkenud metsatulekahju tõttu.

Päästeteenistus teatas, et evakueeris seitse küla ja valmistub aitama inimestel lahkuda veel kolmest Türgi looderannikul asuvast külast.

«Hea uudis on see, et tuuled paistavad puhuvat Çanakkale kesklinna suunast,» ütles põllumajandus- ja metsandusminister Ibrahim Yumakli telekommentaarides.

Telepildid näitasid teisipäeva pärastlõunal üle mereäärse linna serva veeremas pakse suitsupilvi.

Tulekahju sundis evakueerima ka kohalikku ülikooli ja sulgema leeke läbinud kiirtee.

Türgi rannavalve taasavas lõunasuunalise liikluse väinas pärast seda, kui enam kui kahekümnel lennukil õnnestus teisipäeva õhtuks tulekahju suures osas ohjeldada.

Dardanellid ühendavad Egeuse merd Marmara merega ja on populaarne turismisihtkoht, kuna seal asuvad ka iidse Trooja varemed.

Türgi on püüdnud oma päästeteenistust kaasajastada pärast seda, kui 2021. aastal tabasid riigi lõuna- ja läänerannikut hävitavad tulekahjud.

Leekide roaks langes üle 200 000 hektari männimetsa ja surma sai vähemalt üheksa inimest.

President Recep Tayyip Erdoğan langes toona katastroofile passiivse reageerimise eest terava kriitika alla.

Selle ulatus tõstis keskkonnaprobleemide poliitilist tähtsust Türgis ja ajendas Erdoğani läbi suruma Pariisi kliimakokkuleppe Ankara poolt pikalt hilinenud ratifitseerimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles