Paljud Ukraina kodanikud muutsid pärast täiemahulise agressiooni algust oma poliitilisi vaateid. Inimesed, kes olid avalikult venemeelsetel seisukohtadel, muutusid Ukraina-meelseks. Kas Ukraina ühiskond on valmis andestama neile, kes varem teenisid Ukrainas Venemaa huve? Kuidas see probleem Eestit puudutada võib? Sellest rääkisid portaali Rus.Postimees saates «Köögis» saatejuht Sergei Metleviga jurist Jevhen Tsõbulenko ja analüütik Artjom Dudtšenko (Ukraina kogukonna liikmed Eestis).

Kui sügavalt oli Venemaa mõju Ukraina äris, poliitikas, mitmesugustes avalikes ja riiklikes struktuurides enne täiemahulise sõja algust teie arvates esindatud?

Jevhen Tsõbulenko: See oli esindatud üsna laialdaselt, on hästi teada, et sel oli ka tegelik poliitiline esindus. See tähendab, et Regioonide Partei, mis sai kuulsaks oma sügavale ulatuvate sidemete poolest Venemaa Föderatsiooniga, osutus Venemaa agressioonile aktiivselt kaasa aidanud parteiks. See lihtsalt vormistati ümber erakonnaks Opositsiooniplatvorm – Elu Nimel ja jätkas tegelikult oma hävitavat tegevust, ehkki võib-olla juba veidi maskeeritult.

Kommentaarid
Copy