VIDEO BBC: Wagneri juht Jevgeni Prigožin hukkus lennuõnnetuses Venemaal (23)

Copy
Wagneri juht Jevgeni Prigožin on väidetavalt Venemaal lennukiõnnetuses surma saanud.
Wagneri juht Jevgeni Prigožin on väidetavalt Venemaal lennukiõnnetuses surma saanud. Foto: Concord/Reuters/Scanpix

Wagneri ülemus Jevgeni Prigožin hukkus täna lennuõnnetuses Venemaal ning surma sai veel üheksa inimest, kes olid lennukipardal, teatas BBC.

Venemaa eriolukordade ministeerium teatas kolmapäeval, et Tveri oblastis kukkus alla Moskvast Peterburi teel olnud eralennuk, mille pardal olnud kümnest inimesest hukkusid kõik.

Suurbritannia rahvusringhääling BBC teatas, et lennukis viibis erasõjaväe Wagner juht Jevgeni Prigožin.

Samas edastasid Venemaa riiklikud uudisteagentuurid, et Prigožin oli allakukkunud lennuki reisijate nimekirjas.

«Lennuk, mis kukkus alla Tveri oblastis, sisaldas reisijate nimekirjas ka Jevgeni Prigožinit, teatas Rosaviatsija,» vahendasid Vene uudisteagentuurid TASS, RIA Novosti ja Interfax viitega riiklikule lennundusagentuurile.

Kas Prigožin ka tegelikult pardal oli, on esialgu selgusetu.

«Eralennuk Embraer Legacy, mis oli teel Moskvast Peterburi, kukkus alla Kuženkino küla lähistel Tveri oblastis. Pardal oli 10 inimest, sealhulgas kolm meeskonnaliiget. Esialgse teabe järgi surid kõik pardal olnud,» märkis eriolukordade ministeerium varem Telegrami postituses.

Ukraina portaal Unian kirjutas viitega Vene Telegram-kanalile Baza, et lennuk Embraer ERG 135 pardanumbriga RA-02795 kuulus sõjakurjategijale ja Wagneri omanikule Prigožinile.

Vene uudisteagentuurid lisasid, et lennuki pardal võis viibida ka wagnerlaste komandör ja Prigožini «parem käsi» Dmitri Utkin.

Väljaande Readovka allikas ei kinnita Prigožini hukkumist lennuõnnetuse tagajärjel, tema saatus on teadmata, vahendas Unian. Märgitakse, et teated Prigožini surmast on praegu ennatlikud. Kirjutatakse, et Prigožin võis olla teises lennukis.

Varem ajas ärimees salatsemise eesmärgil kõiki regulaarselt segadusse. Allika sõnul registreerus Prigožin väidetavalt ühele lennukile ja astus sel ajal teisele lennukile.

Telegrami konto Mash märkis, et üks lennuõnnetuse versioone on pardal toimunud terrorirünnak, mille paikapidavust julgeolekujõud praegu kontrollivad.

Unian märkis veel ära teated, mille järgi kuulsid pealtnägijad enne lennuki allakukkumist kahte tugevat «pauku». Seejärel kukkusid Kuženkino külas mahajäetud talu juures maapinnale lennuki tiib ja stabilisaator.

Meduza teatel väidab Wagnerile lähedalseisev Telegrami kanal Grey Zone, et Prigožini lennuk tulistati alla õhutõrjetulest. Sellele teabele ametlik kinnitus puudub.

Uudisteportaal Fontanka kirjutas, et Tveri oblastis alla kukkunud lennuki pardal viibisid Prigožin ja tema komandörid.

Teadaolevalt ei jäänud keegi õnnetuses ellu. Fontanka andmetel oli pardal 10 inimest.

Uudis on täiendamisel!

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles