Podoljaki hinnangul sai Prigožin surma kontrollitud lennuõnnetuses (10)

BNS
Copy
Maskid Venemaa suveniiripoes. Jevgeni Prigožini naomask on Venemaa president Putini ja Valgevene president Lukašenka vahel.
Maskid Venemaa suveniiripoes. Jevgeni Prigožini naomask on Venemaa president Putini ja Valgevene president Lukašenka vahel. Foto: ANATOLY MALTSEV/EPA/Scanpix

Ukraina presidendikantselei juhi nõunik Mõhhailo Podoljak nimetas kolmapäeval uudisteagentuurile UNIAN antud kommentaaris Vene erasõjafirma juhi Jevgeni Prigožiniga juhtunut kontrollitud lennuõnnetuseks.

«Juba praegu saame rääkida mitmest olulisest järeldusest. Ainus huviline selles asjas on ainult Venemaa diktaator Vladimir Putin, kes ei andesta kunagi omaenda hirmu. Pealegi ei andesta ta laiaulatuslikku avalikku alandamist, mis oli seotud ka tema kunagise lemmiku isikliku reetmisega. Ja Putin, tuletan meelde, oli juunis 2023 äärmiselt ehmunud, kui Prigožin korraldas marsi Moskvale. Ta mõistis, et võimuvertikaali pole olemas ja kontrolli ei ole,» rääkis Podoljak.

Nõuniku sõnul hävitas Prigožini mäss, isegi kui see ebaõnnestus, üheselt ja välkkiirelt kõik müüdid, mida Venemaa president oli aastaid loonud ehk müüdi omaenda jõust ja müüdi kõikjalviibivatest julgeolekujõududest, kes olukorda täielikult kontrollivad.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles