Mali riigipöördes sai surma vähemalt üks ja haavata 40 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mali armee mässulised sõdurid ründasid kolmapäeval presidendipaleed.
Mali armee mässulised sõdurid ründasid kolmapäeval presidendipaleed. Foto: SCANPIX

Malis ööl vastu neljapäeva aset leidnud riigipöördes sai surma vähemalt üks sõdur ja haavata veel 40 inimest, neist mitmed ka tsiviilisikud, teatasid sõjaväeallikad ja meditsiinitöötajad.

Mali Punase Risti meedikute kinnitusel andsid nad abi umbes 40 inimesele, kellest enamus oli viga saanud juhuslike kuulide läbi.

Kogu neljapäeva jätkus pealinnas Bamakos kaootiline tulistamine ja siiani pole päris selge kui kindlalt mässulised sõdurid võimu enda kätte on haaranud või olukorda kontrollivad.

Aafrika Liit mõistis neljapäeval karmilt hukka Mali mässuliste sõdurite tegevuse riigipöördes, millega väidetavalt kukutati president Amadou Toumani Touré võim.

«(ALi) Komisjoni esimees mõistab karmilt hukka selle mässulisuse teo, mis õõnestab tõsiselt põhiseaduslikkust ja tähendab Malile märkimisväärset tagasilööki,» teatas pan-aafrika ühendus avalduses.

Mali president Touré, kes ööl vastu neljapäeva toimunud sõjalise riigipöörde tõttu paleest põgenes, on elus ja terve ning kindlas kohas, teatasid võimudele lojaalsed sõjaväeallikad.

Mali mässulised sõdurid vallutasid presidendipalee, vahistasid mitu ministrit, saatsid riiklikud institutsioonid laiali ja peatasid põhiseaduse.

Esialgu paleesse lõksu jäänud Touré, kes pärast 29. aprilliks kavandatud presidendivalimisi niikuinii pidanuks ameti maha panema, pääses põgenema ega ole ohus, kinnitas ametnik riigipea asukohta avaldamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles