Luurejuht: Krimmi sõjalise vabastamise algust näevad ja mõistavad kõik

BNS
Copy
Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretär Oleksi Danilov
Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretär Oleksi Danilov Foto: Alina Smutko / Reuters / Scanpix

Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretär Oleksi Danilov ütles usutluses raadiojaamale Vabadus, et kui Ukraina alustab Krimmi sõjalist vabastamist, näevad ja mõistavad seda kõik, kirjutas portaal Unian reedel.

Danilov kommenteeris hiljutist Ukraina kaitseministeeriumi luurepeavalitsuse ja laevastiku erioperatsiooni Krimmis Majaki asula lähedal, kus viidi läbi isikkoosseisu dessant. Danilov märkis, et operatsioonid ei lõpe enne, kui kogu Ukraina, sealhulgas Krimm vabastatakse terroristide käest.

«See on esimene avalikuks saanud operatsioon. Enne seda tegelesid meie kaitsevägi ja julgeolekujõud muude operatsioonidega. Me ei saa oma ühiskonnale kõigist operatsioonidest teatada. Ainus, mida võin öelda, on, et need ei lõpe enne, kui terve meie riigi ala, sealhulgas Krimmi autonoomne vabariik on terroristidest vabastatud,» ütles ta.

Rääkides, kuidas see juhtub, märkis Danilov: «Kui venelased ei mõista, et neil on vaja kiiremas korras meie alalt lahkuda, toimub see sõjaliste vahenditega.»

Küsimusele, kas see tähendab, et Krimmi sõjaline vabastamine on juba alanud, vastas kõrge ametnik: «Kui Krimmi sõjaline vabastamine algab, siis näeme seda kõik. See saab olema palju võimsam operatsioon kui praegune.»

«Ja neil (venelastel) puuduvad vahendid, mis takistaksid meid täitmast oma riigi presidendi seatud ülesannet vabastada oma riik,» ütles Danilov.

Venemaa ajutiselt annekteeritud Krimmis toimus pärast Ukraina luureüksuste erioperatsiooni maabumist lahing Vene okupantidega.

«Kaitseministeeriumi luurepeavalitsuse üksused sooritasid erioperatsiooni raames dessandi, kõik ülesanded said täidetud,» ütles luurepeavalitsuse esindaja Andri Jussov.

Hiljem avaldas luurepeavalitsus video erioperatsioonist Krimmis. See toimus Tarhankuti neemel Majaki ja Olenivka asulas. Okupandid käivitasid Tarkhankuti neeme piirkonnas plaani «Kindlus». Märgiti, et ülesannet täites astusid Ukraina kaitsjad okupantide üksustega lahingusse. Ukraina Krimmis heisati iseseisvuspäeva puhul ka riigilipp.

Jussov ütles, et erioperatsiooni tulemusena kahjustasid Ukraina sõjaväelased nelja kiirpaati ja tapsid vähemalt 30 venelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles