Ametnikud: Hispaania tabas rekordilise kokaiinilasti Ecuadorist

Copy
Hispaanias Algecirases konfiskeeriti ligi 9,5 tonni kokaiini, mis on ränk hoop kohalikule uimastivõrgustikule.
Hispaanias Algecirases konfiskeeriti ligi 9,5 tonni kokaiini, mis on ränk hoop kohalikule uimastivõrgustikule. Foto: Nono Rico / Zuma Press / Scanpix

Hispaania politsei ja tolliametnikud teatasid reedel pea 9,5 tonni Ecuadorist pärit kokaiini tabamisest, mis on kuningriigi ajaloos suurim konfiskeeritud uimastilaadung.

Riigi lõunaosas asuvas Algecirase sadamalinnas kolmapäeval aset leidnud operatsiooniga võeti vahele «tänini suurim kokaiinilast Hispaanias».

Laadung oli peidetud Ecuadorist saabunud külmutuskonteinerisse banaanikastide vahele, selgub politsei ja tolli ühisavaldusest.

See operatsioon on enneolematu hoop ühele kokaiinikaubanduse maailma suurimale kuritegelikule organisatsioonile, öeldi avalduses, kuid organisatsiooni ei nimetatud.

Uimastilast pidi minema peamistele Euroopa võrgustikele, lisasid ametkonnad.

Politseinikud esitlesid uimastipakke, millel ilutsesid kuritegelike ühenduste logod.
Politseinikud esitlesid uimastipakke, millel ilutsesid kuritegelike ühenduste logod. Foto: Nono Rico / Zuma Press / Scanpix

Saadetisest leiti rohkem kui 30 Euroopa kuritegeliku grupeeringu logod, mis näitasid, kellele kaup oli mõeldud.

Transpordiga tegelev organisatsioon suutis tänu laialdasele võrgustikule toimetada Euroopasse 40 konteinerit kuus. Kasutati ka Vigo sadamat Loode-Hispaanias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles