SKANDAALNE SUUDLUS FIFA määras Hispaania jalgpallijuhile ajutise tegutsemiskeelu

Copy
Jenni Hermoso suudlus Hispaania jalgpalliliidu juhi Luis Rubialesega.
Jenni Hermoso suudlus Hispaania jalgpalliliidu juhi Luis Rubialesega. Foto: Noe Llamas/Sport Press/ZUMA Press/Scanpix

Rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA määras laupäeval ajutise tegutsemiskeelu Hispaania jalgpalliliidu (RFEF) presidendile Luis Rubialesele, kes suudles jalgpalli MM-i finaalmängu järel huultele Hispaania staarmängijat Jenni Hermosot, ning keelas tal naisega ühendust võtta.

«(Me) otsustasime täna ajutiselt peatada hr Luis Rubialese osaluse kõigis jalgpalliga seotud tegevustes riiklikul ja rahvusvahelisel tasandil,» seisis maailma jalgpalli juhtorgani avalduses.

Tegutsemiskeeld Hispaania jalgpalliliidu juhile Rubialesele kehtib 90 päeva. FIFA algatas ühtlasi 46-aastase mehe suhtes distsiplinaarmenetluse.

Hispaania jalgpalliliit omakorda süüdistas täna Hermosot suudluse kohta valetamises ja ähvardas asja kohtusse anda.

RFEF ja Rubiales kuulutasid, et toovad päevavalgele kõik valed, mida on levitanud Hermoso või mida on levitatud tema nimel.

Oleme valmis astuma RFEF-i presidendi au kaitseks nii palju kohtusamme, kui vaja, ähvardasid nad.

Skandaal sai alguse sellest, et Rubiales suudles pühapäeval pärast Hispaania 1:0 võitu Inglismaa üle Sydneys peetud MM-i finaalmängus staarmängijat Hermosot huultele.

Hermoso ütles eile, et tema ei andnud suudluseks nõusolekut, nagu väidab Rubiales.

Hispaania meedia oli neljapäeval teatanud, et nende andmetel esitab 46-aastane Rubiales jalgpalliliidu erakorralisel üldkogul lahkumisavalduse. Eile aga selgus, et Rubiales keeldub tagasi astumast ega leia endal mingit süüd.

Tagasiastumist nõuavad Hispaania ministrid ja sporditegelased.

Jalgpallijuht väidab aga, et on sattunud vaenukampaania märklauaks ja temast tahetakse lahti saada.

Rubiales kinnitab, et suudlus toimus vastastikusel nõusolekul ja see oli süütu nagu musi lapsele.

«See oli spontaanne suudlus, vastastikune, eufooriline, konsensuslik,» ütles Rubiales ja lisas, et Hermoso oli see, kes ta oma embusse haaras.

Hermoso eitab nõusolekut suudluseks ja embuse algatamist ning ütleb, et tunneb end «haavatavana ja kallaletungi ohvrina».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles