Meedia: Peterburis peksti tuntud uudistekanali reporterit, kuna ta ei rääkinud vene keelt (7)

Postimees
Copy
Venemaa politsei Wagneri peakorteri ees 24. juunil.
Venemaa politsei Wagneri peakorteri ees 24. juunil. Foto: Irina Motina/Xinhua/Chine Nouvelle/SIPA/Scanpix

Peterburis Wagneri keskuse lähedal peksti Katari uudistekanali Al-Jazīrah ajakirjanikku. Venemaa portaalides ringlevatel andmetel ärritas ründajat see, et reporter ei rääkinud vene keelt.

Al-Jazīrah korrespondent Rania Dridi tegi üleeile õhtul araabiakeelset reportaaži Peterburis Wagneri peakontori lähistel, kui järsku üks mees kaadrisse tungis ja nõudis, et ajakirjanik räägiks vene keelt.

Uudistekanal oli sunnitud otselülituse katkestama, kuid mees ei lõpetanud ajakirjaniku tülitamist ning lõi naist pähe. Pärast rünnakut põgenes mees sündmuskohalt.

Telegrami kanali SHOT andmetel alustas politsei mehe vastu kriminaalasja ning maksimaalse karistusena võib teda oodata kuni kaheaastane vanglakaristus.

Siiski pole politsei suutnud meest siiani leida, kuid neil on olemas tema kirjeldus. Taga otsitakse umbes 30-aastast meest, kes on keskmist kasvu ning kandis rünnaku ajal musta värvi riideid.

Pärast intsidenti tuvastati 41-aastasel ajakirjanikul Aleksandri haiglas ajutrauma ja peapõrutus, kirjutab portaal Fontanka. Pärast vajaliku abi andmist ta vabastati.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles