Põhja-Korea taasavas oma piirid välismaal elavatele kodanikele

Copy
Põhja-Korea pealinnas Pyongyangis 27. juulil korraldatud sõjaväeparaadil tähistati suurejooneliselt stalinistliku riigi Isamaa Vabastussõja 70. võiduaastapäeva.
Põhja-Korea pealinnas Pyongyangis 27. juulil korraldatud sõjaväeparaadil tähistati suurejooneliselt stalinistliku riigi Isamaa Vabastussõja 70. võiduaastapäeva. Foto: Yao Dawei / Xinhua / Zuma Press / Scanpix

Põhja-Korea astus veel ühe sammu avanemisel koroonapandeemia aegsest isolatsioonist, lubades välismaal elavatel kodanikel naasta riiki, teatas pühapäeval riigimeedia.

Uudisteagentuur KCNA edastas riikliku nakkushaiguste ennetamise keskuse teate, mille kohaselt võivad Põhja-Korea kodanikud naasta kodumaale, kuid nad pannakse nädalaks karantiini ja arstliku järelevalve alla.

Teates lisati, et otsus võeti vastu, pidades silmas üleilmse pandeemiaolukorra leevenemist.

Põhja-Korea sulges oma piirid 2020. aasta alguses koroonapandeemiale reageerides, kuid viimasel ajal on olnud üha rohkem märke, et riik liigub taasavamise poole.

Juulis osalesid sõjaväeparaadil Pyongyangis Hiina ja Venemaa ametnikud, mis oli esimene kord üle mitme aasta, kui riiki külastasid välismaised kõrged esindajad.

Eelmisel nädalal aga lubas Põhja-Korea oma sportlastel osaleda Kasahstanis taekwondo võistlusel.

Riiklik lennufirma Air Koryo tegi ka üle kolme aasta oma esimese kommertslennu, see jõudis teisipäeva hommikul Pekingisse. AFP ajakirjanikud nägid saabumas ainult kaht põhjakorealast, kumbki ei suhelnud meediaga.

Air Koryo lennule tagasi Pyongyangi suundus aga mitu põhjakorealast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles