RÄPANE RÜNNAK AfD juhtfiguuri tabas avalikul üritusel koera väljaheide (4)

Postimees
Copy
AfD asejuht Beatrix von Storch.
AfD asejuht Beatrix von Storch. Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Scanpix

Erakonna Alternatiiv Saksamaale (AfD) asejuht Beatrix von Storch teatas eile, et teda tabas riigi lääneosas vastik rünnak, kui üks mees asus teda avalikul üritusel koera väljaheidetega määrima.

«Eile toimus Rheinland-Pfalzis minu (ja) AfD vastu järjekordne vastik rünnak,» ütles von Storch oma Twitterisse postitatud videos.

«Me võitleme argumentidega; AfD-vihkajad võitlevad väljaheidetega... Ükskõik, milliseid põlastusväärseid vahendeid nad ka ei kasutaks, võitleme vankumatult ja nüüd otsustavamalt oma rahva vaimse ja moraalse uuenemise eest,» lisas ta.

Politsei sõnul sisenes rünnaku taga olnud 35-aastane mees alguses ürituse saali ja palus von Storchiga pilti teha, kuid asus siis poliitikuga koos poseerimise asemel naist roojaga määrima.

Deutsche Welle andmetel hakkas mees teda kinni pidama asunud politseile esialgu vastu, kuid politsei jõud käis mehest üle ning nüüd on ta uurimise all.

Von Storch ütles eile Saksa uudisteagentuurile dpa, et esitas politseisse rünnaku kohta avalduse.

Beatrix von Storch on tuntud oma radikaalsete immigratsioonivastaste seisukohtade poolest. Aastatel 2014 - 2017 oli ta saadikuks Euroopa Parlamendis, ning alates 2017. aastast on ta valitud esindaja Saksamaa Bundestagis.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles