Endine üldarst Igor Rozdobudko oli üks neist, kes kaitses Mariupolit ja Azovstali tehast. Igor veetis aasta Vene vangistuses. Tänavu mais vahetati ta välja ja saadeti koju tagasi. Meie vestluskaaslane on lõpetanud Kiievis riikliku meditsiiniülikooli. Pärast õppimist oli ta maa-arst, kes pidi vastu võtma kõiki patsiente igasuguste kaebustega, seejärel polikliinikus üldarst. 2014. aasta augustis asus Igor vabatahtlikult Donbassi sõdima. Ta alustas tavalise võitlejana Azovi pataljonis, seejärel juhtis meditsiiniüksust.

Varem nimetati Donetski lennujaama kaitsnud hävitajaid küborgideks, nüüd on neist saanud ka azovlased. Igor, kuidas te saite rahumeelsest inimesest küborgiks?

Kuni 2013. aastani olin tavaline arst. Armastasin oma tööd, avasin isegi oma väikese ettevõtte, optikapoe. Siis toimus Euromaidan. Ma ei toetanud seda, sest olin absoluutne patsifist: uskusin, et [Ukraina president Viktor] Janukovõtš tuleks eemaldada valimistel, mitte munakivide ja vägivalla abil. Kui ma hiljem Azovisse jõudsin, kutsuti mind nende vaadete pärast diivaniseparatistiks. (Naerab.) Ja siis tuli 2014. aasta suvi, see oli juba otsene Venemaa agressioon.

Kommentaarid (7)
Copy