RAHA RÄÄGIB Briti luure: Moskva meelitab uusi sõdureid aina suuremate palkadega

Postimees
Copy
Vene sõjaväelased Moskvas Punasel väljakul 9. mai paraadil
Vene sõjaväelased Moskvas Punasel väljakul 9. mai paraadil Foto: Pelagiya Tikhonova / Moscow News Agency / Reuters / Scanpix

Pärast täiemahulist sissetungi Ukrainasse on sõjaväeteenistus Venemaa relvajõududes muutunud aina tulusamaks, seisab Briti kaitseministeeriumi täna hommikul avaldatud luureraportis.

Paljud Ukrainas teenivad madalama auastmega võitlejad teenivad praeguseks juba üle 200 000 rubla kuus, mis teeb teisendades ümardatult üle 1 935 euro.

Nii teenivad isegi madalama astme sõdurid peaaegu kolmekordset riigi keskmist kuupalka, mis on raporti andmetel 72 851 rubla ehk ligikaudu 705 eurot.

Tõenäoliselt on palk ja tegevteenistusega kaasnevad lisahüved tugevaks argumendiks armeega liitumiseks. Seda eriti Venemaa vaesematest piirkondadest pärit elanikele.

Siiski on brittide hinnangul ebatõenäoline, et Venemaa suudab täita oma ambitsioonikad eesmärgid vabatahtlike relvajõududesse värbamisel.

Vahetult enne sõja algust möödunud aasta 4. veebruaril teatas Venemaa president Vladimir Putin, et keskmise relvajõudude leitnandi palk on umbes 81 200 rubla kuus, mis teeb peaaegu 786 eurot.

Pärast sissetungi algust tõusid aga palgad armees märkimisväärselt, ning sama aasta oktoobris oli Putini sõnul isegi mobiliseeritud reamehe kuupalk juba 195 000 rubla ehk 1887 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles