PERSOON Kultuurisõdalasest «mini-Trump» Vivek Ramaswamy

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Vivek Ramaswamy möödunud nädalal Vabariikliku Partei esimeses presidendidebatis esinemas. 
Vivek Ramaswamy möödunud nädalal Vabariikliku Partei esimeses presidendidebatis esinemas. Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS/Scanpix

Kui Vabariikliku Partei ridades presidendiks kandideeriv endine New Jersey kuberner Chris Christie ütles esimesel presidendikandidaatide teledebatil, et Vivek Ramaswamy kõlab nagu ChatGPT, tabas ta sellega midagi olemuslikku.

38-aastane Ramaswamy on multimiljonärist ettevõtja, kellest on saanud tänu kümnetele esinemistele telejaamas Fox News «woke-kultuuri ja tühistamiskultuuri guru», nagu märkis üks Foxi saatejuhtidest New Yorkerile.

Oma elava loomu ja India juurte poolest eristub Ramaswamy teistest vabariiklaste kandidaatidest, kuid tema jutupunktid paistavad olevat table d’hôte viimaste aastate parempopulistlikest trendidest: sooküsimused, rass, kultuurisõjad, kliimamuutused jne.

Mõnede kõige äärmuslikumate ideedena on Ramaswamy pakkunud välja sõjaväe saatmise Mehhiko uimastikartellide vastu võitlema ja öelnud, et mitmed riigiametid, nagu haridusamet, tuumajärelevalve komisjon ja Föderaalne Juurdlusbüroo, tuleks kaotada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles