Floridas anti orkaan Idalia maabumise eel evakuatsioonikäsk

Copy
Orkaan Ian on paisanud mootorpaadi autoteele Fort Myersis Floridas. Troopiline torm tõi kaasa ulatusliku üleujutuse ja tormituuled. (Photo by Ricardo ARDUENGO / AFP)
Orkaan Ian on paisanud mootorpaadi autoteele Fort Myersis Floridas. Troopiline torm tõi kaasa ulatusliku üleujutuse ja tormituuled. (Photo by Ricardo ARDUENGO / AFP) Foto: RICARDO ARDUENGO

USA Florida osariigi läänekalda elanikele anti teisipäeval korraldus enne orkaan Idalia saabumist evakueerida; sünoptikute sõnul kujuneb torm äärmiselt ohtlikuks.

Troopiline torm Idalia tugevnes ööl vastu teisipäeva esimese astme orkaaniks.

Tulenevalt Mehhiko lahe vete pea 31-kraadisest soojusest tugevneb see enne kolmapäeval maabumist tõenäoliselt vähemalt kolmanda astme orkaaniks, mis võib kaasa tuua laastavat ja katastroofilist kahju, teatas USA riiklik orkaanikeskus (NHC).

Florida kuberner Ron DeSantis ärgitas inimesi rannikualadelt otsekohe lahkuma.

«Te ei pea minema sadade miilide kaugusele,» ütles ta pressikonverentsil ja palus 23 maakonna elanikel liikuda varjenditesse või hotellidesse väljaspool ohuala.

Tegemist on esimese suure tormiga Floridas sel orkaanihooajal.

Läinud aastal nõudis neljanda kategooria orkaan Ian Florida läänerannikul üle saja inimelu ja tekitas üle saja miljardi dollari väärtuses kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles