Wagneri juhti Prigožinit mälestati eraviisilisel tseremoonial

Copy
Jevgeni Prigožin maeti väidetavalt Peterburis asuvale Porohhovskoje kalmistule.
Jevgeni Prigožin maeti väidetavalt Peterburis asuvale Porohhovskoje kalmistule. Foto: EPA/Scanpix

Vene erasõjafirma Wagner palgasõdurite juhi Jevgeni Prigožini mälestuseks peeti teisipäeval eraviisiline tseremoonia, teatas Prigožini pressiteenistus.

Pressiteenistuse teate kohaselt võivad leinajad hüvastijätuks külastada tema kodulinnas Peterburis asuvat Porohhovskoje kalmistut.

Avalduses ei täpsustatud, kas Wagneri juht on maetud.

Prigožin (62) koos veel üheksa inimesega hukkus, kui teda vedanud lennuk eelmisel nädalal alla kukkus. Õnnetuse põhjus on siiani ebaselge.

Kreml on tõrjunud teateid, nagu oleks ta korraldanud lennuõnnetuse kättemaksuks kahe kuu eest aset leidnud «Wagneri marsi eest» Moskva peale.

Vaatlejad ütlesid, et Wagneri asutaja otsus suunata oma väed Moskva vastu oli olulisim otsene väljakutse autoritaarsele presidendile Vladimir Putinile pärast tema võimuletulekut.

Prigožinit riigireetmises süüdistanud Putin rääkis läinud nädalal, et tundis teda juba 1990. aastate algusest, kirjeldades teda mehena, kes tegi vigu, kuid saavutas tulemusi.

Kuid Putini kommentaarid ei ole vähendanud diktaatori siseringi kuulunud Prigožini surmaga seoses kerkinud küsimusi.

Kreml teatas varem teisipäeval, et Venemaa liider ei osale Prigožini matustel. «Presidendi kohalolekut ei ole kavandatud,» ütles Putini pressiesindaja Dmitri Peskov ajakirjanikele.

Puuduvad ka avalikud andmed, millal ja kuhu Prigožin maetakse.

Prigožinit on kirjeldatud kui miljardäri, kelle suur varandus on rajatud riiklikele lepingutele, kuigi tema rikkuse ulatus pole teada.

Nõukogude aja lõpuperioodil viibis ta pettuses ja varguses süüdistatuna üheksa aastat vanglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles