VIDEO Eesti piiri lähedal asuvat Pihkva lennuvälja rünnati droonidega (8)

Copy
Droonirünnak Pihkva lennuväljale
Droonirünnak Pihkva lennuväljale Foto: theins.ru

Eesti piiri lähedal Venemaa loodeosas asuv Pihkva lennujaam sattus droonirünnaku alla, ütles täna veidi pärast keskööd oblasti kuberner. Vene kaitseministeerium ei ole juhtunut veel kommenteerinud, kuid väidetavalt sai rünnakus kannatada neli rasket transpordilennukit.

Pihkva asub Ukraina piirist ligikaudu 800 kilomeetri kaugusel ning seda ümbritsev oblast piirneb Eesti ja Lätiga.

«Kaitseministeerium tõrjub Pihkva lennujaamas droonirünnakut,» märkis kuberner Mihhail Vedernikov sotsiaalmeedias, postitades video tohutust tulekahjust, mille taustaks kaiguvad plahvatused ja sireenid.

«Esialgsetel andmetel kannatanuid ei ole. Kahju ulatus on täpsustamisel,» seisis Vedernikovi avalduses.

Riiklik uudisteagentuur TASS teatas päästeteenistustele viidates, et kahjustada sai neli rasket transpordilennukit Iljušin Il-76. Lennuliiklusteenistustele viidates lisas TASS, et Moskva Vnukovo lennujaama kohal on õhuruum suletud.

Pihkva oblast oli droonide sihtmärgiks eelmine kord mai lõpus.

Vürstinna Olga nimeline Pihkva rahvusvaheline lennujaam on Vene Föderatsiooni kaitseministeeriumi jurisdiktsiooni alla kuuluv ühiskasutusega lennuväli. Lennujaama veebisaidi järgi baseerub lennujaamas 334. Berliini punalipuline sõjaväetranspordi polk, mis on relvastatud lennukitega Il-76.

Kuberner Vedernikov kirjutas hiljem sotsiaalmeedias, et rünnaku tagajärjel lennuväljal tekkinud tulekahju on lokaliseeritud.

Kolmapäeval tühistab lennujaam kõik lennud, et hinnata stardi- ja maandumisraja kahjustusi.

Viimastel nädalatel on Ukraina võtnud droonidega sihikule Moskva ja teised Venemaa oblastid. Kiiev andis suvel lubaduse viia konflikt Venemaale tagasi.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles