HÄVITAGE SEE KURADI BALTIKUM! Solovjov süüdistab Pihkva õhuväebaasi rünnakus Balti riike (30)

Postimees
Copy
Vladimir Solovjovi telesaade RuTube’is
Vladimir Solovjovi telesaade RuTube’is Foto: Eero Vabamägi

Vene propagandist Vladimir Solovjov süüdistas Pihkva sõjalennuväljale möödunud ööl tehtud droonirünnakus Balti riike ning kutsus Baltimaid Maa pealt ära pühkima.

Solovjovi sõnul tõusid Pihkva lennuväebaasi rünnanud droonid suure tõenäosusega õhku Balti riikide territooriumilt, misjärel esitas ta üleskutse Baltimaid rünnata.

«Hävitage see kuradi Baltikum! Pühkige see Maa pealt ära,» räuskas propagandist, kandes samal ajal pusa kirjaga «CCCP», mis on Nõukogude Liidu venekeelne lühend.

Ühtlasi tundis Solovjov muret, et kui Venemaa õhutõrje ei saa isegi droonide allatulistamisega hakkama, siis kuidas hakatakse end F-16 hävitajate eest kaitsma.

Venemaa presidendi Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov oli kolmapäeval droonirünnakut kommenteerides Solovjovist märksa tagasihoidlikum.

«Järelduste tegemine nende droonide marsruudi kohta on meie sõjaliste ekspertide eesõigus,» ütles Peskov Moskvas pressikonverentsil vastuseks küsimusele, kas kaalumisel on versioon, mille järgi võidi rünnak Pihkvale sooritada Eestist ja Lätist.

«Ma ei kahtle, et meie sõjalised eksperdid tegelevad praegu nende küsimustega. Selgitatakse välja marsruudid, analüüsitakse, kuidas seda tehti, et võtta asjakohased meetmed selliste olukordade vältimiseks tulevikus,» vastas Peskov.

Eesti kaitseväe peastaabi pressijaoskonna andmetel ei ole Pihkvale sooritatud droonirünnak Eesti ohupilti muutnud. «Kindlasti jälgime hoolega Eesti piiri taga toimuvat,» ütles kaitseväe pressiesindaja.

Eesti ja Läti piiri läheduses asuv Pihkva õhuväebaas sattus möödunud ööl droonirünnaku alla koos mitme teise Venemaa piirkonnaga.

Riiklik uudisteagentuur TASS teatas päästeteenistustele viidates, et kahjustada sai neli rasket transpordilennukit Iljušin Il-76. Inimkannatanute kohta teateid pole.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles