Kreml: Prigožini lennuõnnetuse võis põhjustada tahtlik pahategu (1)

Copy
Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov
Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov Foto: Sergei Bobylyov / TASS / Reuters / Scanpix

Eraarmee Wagner juhi Jevgeni Prigožini elu maksnud lennuõnnetuse võimalike põhjuste hulgas on tahtlik pahategu, ütles täna Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov.

Peskov ütles tavapärasel pressikonverentsil, et eelmisel nädalal toimunud lennuõnnetuse põhjuste kohta on mitu versiooni.

«[Muu hulgas kaalutakse,] no ütleme nii, et tahtlikku pahategu,» ütles Peskov.

Ta manitses ajakirjanikke juurdluskomitee uurimise tulemused ära ootama, kuid ütles, et rahvusvahelist juurdlust ei tule.

Juurdluskomitee teatas eelmisel nädalal, et algatas uurimise lennuohutusnõuete rikkumise süüdistuse alusel, mis on Venemaal tavapärane lennuõnnetuste korral, kui ei ole põhjust kellegi kurja kätt kahtlustada.

Lennuk, mille pardal olid Prigožin ja tema kaasvõitlejad, kukkus alla eelmisel kolmapäeval teel Moskvast Peterburi. Kõik 10 pardal viibinut said surma.

Õnnetus juhtus täpselt kaks kuud pärast Prigožini lühikeseks jäänud relvastatud mässu Venemaa sõjaväejuhtkonna vastu, milles on nähtud suurimat väljakutset diktaator Vladimir Putinile tema 23-aastase võimu ajal. Kreml eitab seotust lennuki allakukkumisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles