Kanadas teele pudenenud tarudest pääses lendu viis miljonit mesilast

Postimees
Copy
Mesitarud.
Mesitarud. Foto: Dmytro Smolienko/ZUMA Press Wire/Scanpix

Toronto lähistel kukkus veokilt maanteele mitu mesitaru, mille sees oli kokku viis miljonit mesilast.

Haltoni kohalik politseiamet sai eile hommikul kell 6.15 telefonikõne, et mesitarud olid veoki haagiselt lahti tulnud ning kukkusid teele Burlingtoni linna lähedal Ontario provintsis.

«Me ei ole kindlad, kuidas või mis täpselt toimus, aga mingil hetkel libisesid kastid mesilaste või mesitarudega treilerilt maha ja paiskusid üle kogu tee,» lausus konstaabel Ryan Andreson CBC Newsile.

Andersoni sõnul oli tegu omaette vaatepildiga. «Kastid olid sõna otseses mõttes tee peal ja mesilaste parved lendasid ringi,» märkis ta. «Sündmuskohal viibinud mesinik sai ilmselt mõned korrad nõelata.»

Politsei manitses juhtumi tõttu autojuhte sõidukitel aknaid kinni hoidma ja teatas, et jalakäijad peaksid piirkonnas viibimist vältima.

Umbes tund aega pärast seda, kui politsei oli asja osas sotsiaalmeedias postituse teinud, võtsid ühendust mitu mesinikku, kes olukorra lahendamiseks abi pakkusid. Lõpuks ilmus kohale kuus või seitse mesinikku.

Politsei sõnul oli kella 9.15ks enamik viiest miljonist mesilasest ohutult kokku korjatud ja kaste hakati minema toimetama. Mõned tarud jäeti maha, et veel vabaduses viibinud mesilased saaksid ise sinna naasta.

Arvatakse, et mesilased võisid olla osa tolmlemisteenusest, mille raames talupidajad palkavad mesinikke oma taimi tolmlema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles