Õnnestumine või läbikukkumine? Kuningas Charles III esimene aasta

Betty Ester-Väljaots
Copy
Kuningas Charles kroonimispäeval ­lapselapse prints George’iga, kellest ­tulevikus saab samuti kuningas.

FOTO: Henry Nicholls/Reuters/Scanpix
Kuningas Charles kroonimispäeval ­lapselapse prints George’iga, kellest ­tulevikus saab samuti kuningas. FOTO: Henry Nicholls/Reuters/Scanpix Foto: HENRY NICHOLLS/REUTERS/SCANPIX

Sügisel pole ükski toit nii hea, kui seda on seenesoust, mis on tehtud värskelt korjatud seentest. Vähemalt nii võis arvata kuningas Charles III, siis veel Walesi printsi staatuses, kui ta eelmise aasta 8. septembri päeva ajal korv käes metsas ringi liikus.

Segane sügis

Tavaliselt veetis Charles Šotimaa suvepuhkuse kuningliku pere hiiglaslikus 20 000 hektari suuruses Balmorali valduses, kus asub tema Šoti kodu ehk Birkhalli residents. Birk­hall on Balmorali lossist, kus kuninganna Elizabeth II suve veetis, 12 kilomeetri kaugusel. 7. septembri õhtul 2022 oli Charles aga Balmoralist kolme tunni kaugusel asuvas Dumphries House’i residentsis, kus tal oli ametlikke kohtumisi. Tihtilugu jäi ta sinna ka ööbima ja nii ka eelmisel aastal. Järgmisel hommikul aga tuli teade, et printsi oodatakse Balmorali, sest tema ema tervis on järsult halvenenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles