Suri isepäine magnaat Mohamed Al-Fayed

Copy
Mohamed Al Fayed 2004. aastal.
Mohamed Al Fayed 2004. aastal. Foto: TOBY MELVILLE/Reuters/Scanpix

Suurbritannias suri 94-aastaselt Egiptuse suurärimees Mohamed Al-Fayed, vastuoluline miljardär, kelle poeg Dodi hukkus 1997. aastal autoõnnetuses koos printsess Dianaga, teatas tema perekond reedeses avalduses.

Fayed elas suurema osa oma elust Suurbritannias, kuid tema pettumuseks ei õnnestunudki tal saada Ühendkuningriigi kodakondsust.

Al-Fayed «lahkus rahumeelselt» kolmapäeval, 30. augustil, seisab kunagi talle kuulunud jalgpalliklubi Fulham FC avalduses, milles viidatakse miljardäri abikaasale, lastele ja lapselastele.

«Ta nautis pikka ja täisväärtuslikku pensionipõlve oma lähedaste keskel. Perekond on palunud, et praegu austataks nende privaatsust.»

Fayed jääb enim meelde otsekohese ja sageli ropu suuga ütlemisega, kättemaksuga konservatiivide parteile, Harrodsi kaubamaja vastuolulise ostu ning Fulhami jalgpalliklubi ja Pariisi hotelli Ritz omamisega.

Laevandust, kinnisvara, pangandust, naftat, jaekaubandust ja ehitust hõlmava äriimpeeriumiga oli Fayed ka filantroop, kelle sihtasutus aitas lapsi Ühendkuningriigis, Tais ja Mongoolias.

Fayed ostis Ritzi 1979. aastal koos oma vennaga ja kahekesi napsasid nad kuus aastat hiljem pärast pikka ja kibedat ülevõtmislahingut ka Harrodsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles