Ecuadori vangid vabastasid 57 valvurit ja politseinikku

Copy
Ecuadori politseinikud kogunemas Turi vangla juurde prison in Cuencas. 1. september 2023.
Ecuadori politseinikud kogunemas Turi vangla juurde prison in Cuencas. 1. september 2023. Foto: Fernando Machado/AFP/Scanpix

Kuue Ecuadori vangla kinnipeetavad vabastasid 50 valvurit ja seitse politseinikku, kes olid võetud riigi järjekordses narkootikumidega seotud kaoses pantvangi, teatas eile vanglaamet.

Vangivalvurid ja politseinikud «vabastati ja nad läbivad arstliku kontrolli», teatas SNAI vangla juhtkond, lisades, et kõik näivad olevat hea tervise juures.

Võimud teatasid pantvangistamisest üleeile, ent pole selge, kuidas valvurid ja politseinikud kinni võeti ning millistes vanglates.

Kolmapäeva õhtul oli vanglaametile kuuluvate hoonete juures Quitos plahvatanud kaks autopommi, kusjuures keegi viga ei saanud. Pealinna raputas ka kolm granaadiplahvatust.

Sellised rünnakud on Quitos haruldased.

Ecuador oli kunagi rahumeelne erand maailma suurimate kokaiinitootjate – Colombia ja Peruu – vahel.

Kuid sõda uimastite vastu teistes Lõuna-Ameerika riikides tõrjus uimastikartellid Ecuadori, kus on suured Vaikse ookeani sadamad, leebem kontroll, laialt levinud korruptsioon ja dollariseeritud majandus.

Massiline pantvangivõtt toimus päev pärast seda, kui sajad sõdurid ja politseinikud viisid riigi ühes peamises vanglas läbi operatsiooni, et otsida relvi, laskemoona ja lõhkeaineid

Vanglaamet teavitas varem päeval, et pantvangivõtmine oli kättemaks kõnealuse operatsiooni eest.

Võimuesindajate teise versiooni kohaselt võib olla tegemist protestiga vangide teistesse vanglatesse üleviimise vastu.

Ecuadori vanglates on viimasel ajal toimunud Colombia ja Mehhiko narkokartellidega seotud rivaalitsevate jõukude veresaunad, mis on alates 2021. aastast viinud enam kui 430 vangi tapmiseni, millega kaasnevad tavaliselt kõikvõimalikud erinevad metsikused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles