Kindral: Ukraina üksused murdsid lõunas läbi Vene esimese kaitseliini

Copy
Ukraina sõjaväelased soomukiga. Foto on illustratiivne.
Ukraina sõjaväelased soomukiga. Foto on illustratiivne. Foto: Alex Babenko / EPA / Scanpix

Ukraina üksused murdsid Zaporižžja lähedal läbi Vene vägede esimese kaitseliini, ütles Ukraina lõunaosas vastupealetungi juhtiv kindral Oleksandr Tarnavskõi intervjuus Briti väljaandele The Observer.

Tarnavskõi sõnul ootab Ukraina üksuste kiiremat edasiliikumist läbi vaenlase teise kaitseliini, kuna see on esimesest nõrgem.

Tarnavskõi hinnangul on «Venemaa kulutanud 60 protsenti oma ajast ja ressurssidest esimese kaitseliini ehitamisele ning teisele ja kolmandale mõlemale 20 protsenti, kuna ei oodanud, et Ukraina üksused võivad (esimesest) läbi tungida».

«Praegu me oleme esimese ja teise kaitseliini vahel,» ütles kindral, lisades, et Ukraina üksused suruvad peale läbimurde mõlemal küljel ning tugevdavad oma kontrolli lahingutes tagasi võidetud alade üle.

«Rünnaku keskmes viime lõpule nende vaenlase üksuste hävitamise, mis katavad Vene vägede väljaviimist teise kaitseliini taha.»

«Venelased uskusid, et ukrainlased seda kaitseliini ei läbi. Nad olid valmistunud üle aasta. Nad tegid kõik selleks, et see territoorium oleks hästi ette valmistatud.»

Tarnavskõi väljendas veendumust, et nüüd, mil miiniväljast on läbi pääsetud, on vaenlane kaotanud suurema osa oma eelistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles